Gik du glip af noget? Her får du et overblik over de seneste tiltag på MatematikFessor

I de sidste to måneder har corona vendt op og ned på alt og alle – ikke mindst på skolerne. Der er blevet arbejdet på højtryk, først med at omlægge undervisningen til fjernundervisning – her må vi lige indskyde en tak til alle jer, som valgte at tage MatematikFessor i brug – og dernæst at gøre skolerne klar til undervisning i vante rammer, med en lang række uvante retningslinjer. 

Her på MatematikFessor forsøger vi på bedste vis, at give jer værktøj og indhold, som kan hjælpe jer med at gøre matematikundervisningen både lærerig og sjov for jeres elever. Det har også været vores fokus, på trods af, at de seneste måneder har været ret særlige. Så hvis du ikke har fået det hele med, får du her et overblik over de seneste tiltag og det mest relevante indhold på MatematikFessor netop nu:

Særligt relevant for indskolingen og mellemtrinnet

75 idéer til udendørsaktiviteter

På MatematikFessor findes et helt bibliotek af idéer til udendørsaktiviteter med tilhørende materiale klar til print. Find dem ved at søge på “BEVÆGELSE” og filtrer dine resultater ved at klikke på “Aktiviteter”, som er den orange knap med keglen.

Find en oversigt med 75 af de bedste udendørsaktiviteter til 0.-9. klasse her

Styrk dine elevers basale matematikfærdigheder med de nye tema-spil i GeometriFessor

Gør din digitale matematikundervisningen mere legende og lad dine elever svare på regnestykker ved enten at skyde med bue og pil, sparke til en fodbold eller fyre en kanon af. Brug spillene, når dine elever skal træne deres basale matematikfærdigheder. Find dem ved at søge på “REGNING MED” og filtrer dine resultater ved at klikke på “GeometriFessor”-ikonet. Der kommer løbende nye tema-spil til.

Læs mere om hvert enkelt spil her

Sæt lyd til matematikken

Med MatematikFessors 30 MatMusik-videoer kan dine elever træne og lære tabellerne fra 1 til 10 på en sjov og rytmisk måde. Udover de 10 tabelsange kan du også finde 20 sange om matematiske begreber, der udføres på en musikalsk og lettilgængelig måde. Find dem ved at søge på “MATMUSIK” eller brug “MatMusik”-bogen som ligger i bogreolen.

Få idéer til hvordan du kan bruge MatMusik-videoerne i din undervisning her

 

Særligt relevant for udskolingen

Vurder elevernes faglige niveau inden der skal afgives årskarakter

Afgangsprøverne er aflyst, men eleverne skal stadig have en årskarakter, der skal gøre det ud for eksamenskarakteren. Brug MatematikFessors “Prøve uden hjælpemidler” til at vurdere elevernes niveau, inden karakteren skal afgives tæt på sommerferien. Find dem ved at søge på “PRØVE UDEN HJÆLPEMIDLER” og sørg for at vælge “Prøve” frem for “Træning”, når du skal give opgavesættene for til dine elever.

Brug vores omsætningstabel, der kan hjælpe dig med at finde en tilnærmelsesvis karakter

Problemregning om COVID-19

Lad dine elever i 8.-10. klasse regne på pladsmangel i klasselokalet, hvor mange smittede der er i Danmark eller flokimmunitet i forbindelse med COVID-19. Find dem ved at søge på “CORONA”.

Læs mere om hvert enkelt spil her

MatematikFessor bygger bro til gymnasiet

I MatematikFessors Bogreol finder du materiale i form af digitale bøger, som styrker overgangen fra grundskole til gymnasium. Materialet er særligt relevant nu, da flere elever sandsynligvis skal gennemføre en optagelsesprøve. Find bøgerne under “Indhold” > “Bogreol”. Flere af bøgerne er velegnede til netop det. Start fx med “Uddannelsesparat”-bogen og “Ligningsbogen”.

Få tips til hvordan du kan bruge bøgerne i din undervisning her

2 smarte features som er værd at kende på MatematikFessor

  1. Notifikation i forbindelse med feedback
    Vi har udviklet et simpelt notifikationssystem til MatematikFessor. Det giver eleverne en påmindelse, når læreren har givet feedback til dem. På elevens side kommer en lille rød prik, som man kender det fra forskellige sociale medier, som indikerer at der er ny feedback til dem. Læs mere om notifikationssystemet her.
  2. Emne på SuperTræner-opgaver
    Som lærer kan du nu se emnet på de SuperTræner-opgaver, som du er i gang med at planlægge til din klasse. Læs mere om emnevisningen her.
  3. Sortér efter nyeste materiale
    Der bliver hele tiden udviklet nyt indhold til MatematikFessor. Hvis du gerne vil se det nyeste indhold øverst i din søgning, kan du vælge af sortere efter “Nyeste”. Som standardindstilling viser vi dig det bedste match, men du kan også vælge “Nyeste” eller “Alfabetisk”. Sorteringsmuligheden kommer frem i højre side under selve søgemodulet, når du har lavet en søgning.

Rigtig god fornøjelse med din matematikundervisning!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search