Gør dine udskolingselever prøveklar
Snart er det tid til hjertebanken og svedige håndflader, så det er nu, du skal klæde dine elever i udskolingen på til terminsprøverne. Med vores undervisningsforløb, der retter sig mod de digitale prøver, kan du hjælpe eleverne af med de værste nerver.
Af Morten Rasmussen
Om det er de tællende prøver som afgangsprøven eller om det ”bare” er terminsprøven, så kan de fleste elever godt lide at møde velforberedte op. Med vores undervisningsforløb, der er skræddersyet til 9. klasses afgangsprøve i færdighedsregning, kan du give dine elever en god chance for det.
PT står for PrøveTræner
Når du leder efter undervisningsforløb, der skal forberede din 9. klasse på termins- eller afgangsprøven, så prøv at taste PT ind i søgefeltet. Sådan finder du nemlig 13 forskellige undervisningsforløb med de ”sikre vindere” fra afgangsprøven. Forløbene består både af lektioner og opgavesæt. Ved at arbejde med emnerne digitalt vænner eleverne sig til at løse opgaverne i et univers, der ligner afgangsprøven. Derudover får eleverne feedback på deres rigtige og forkerte besvarelser umiddelbart efter, de har afleveret. Samtidig får de links til de lektioner, der repeterer emnet.
PrøveTræning for 7. og 8. klasserne
Til de øvrige elever i udskolingen findes der også muligheder for at træne færdighedsevnerne under pres. Disse elever kan på deres egen side på MatematikFessor gå ind på fanebladet PrøveTræneren. Her ligger mindst fem forskellige prøver i færdighedsregning i 7. klasse og 8 forskellige i 8. klasse. Eleverne kan vælge at få karakter for prøven, og de kan selv vælge, om de vil dele resultatet med deres lærer. I 7. klasse består prøverne af 25 spørgsmål, og tidsgrænsen hedder 45 minutter. I 8. klasse har eleverne en time til at besvare 50 spørgsmål.
Lav dine egne prøver
Du har også mulighed for at lave dine egne test på MatematikFessor. Det kan f.eks. være i et emne, I lige er blevet færdige med, eller det kan være i blandede opgaver, du finder ved at søge på blandede opgaver i opgavesættene. Hvis du vil presse dine elever lidt, så kan du på lektiesiden klikke på det lille transparente ur, der står blandt de andre symboler til højre. Her kan du indstille et tidsrum, eleven har til at gøre opgavesættet færdigt. Men husk lige at gøre eleverne opmærksomme på tidsgrænsen, inden du slipper dem løs! Når eleven åbner opgaven, så starter uret nemlig – og det stopper ikke, før tiden løber ud.