Julegrublere og blandede julebolsjer til udskolingen
Fessors julekalender er også til eleverne i udskolingen. Men der ligger også julegrublere og andet godt materiale på MatematikFessor.dk med fokus på den kommende højtid.
Vi har forberedt et helt kræmmerhus af blandede digitale og analoge julebolsjer på MatematikFessor.dk, som eleverne kan nyde godt af i december måned.
Du finder alt julematerialet ved at søge på JUL i SuperSøgeren eller klikke på inspirationsordet JUL og
indstille klassetrins-slideren til det ønskede klassetrin.
Opgavesæt med julegrublere
I opgavesættet “Julehygge” møder eleverne blandede opgaver, der alle er hængt op på julen. Opgaverne kræver både, at eleverne kan læse og afkode en tekst med matematisk indhold, og at eleverne evner at finde den rette strategi til at løse de matematiske problemer. I disse opgaver skal der grubles lidt mere end sædvanligt, og der kan være flere veje frem til det rette resultat.
LÆS OGSÅ: Deltag i MatematikFessors julekalender 2019
Juleproblemer fra hverdagen
Blandt opgavesættene på MatematikFessor finder du også et problemregningssæt med 12 spørgsmål. Her er der også fokus på, at eleverne kan afkode korte tekster med matematisk indhold. Opgaverne er dog knap så grublekrævende.
Opgaverne spænder vidt og kommer både forbi areal og rumfang, kombinatorik og regning med priser på juletræer. Alle opgaver i sættet tager afsæt i konkrete situationer fra hverdagen, som eleverne i forvejen har forudsætninger for at sætte sig ind i.
Analoge juleopgaver
Der ligger forskellige opgaver med julefokus blandt PDF-opgaverne. Blandt andet et helt temahæfte med masser af julerelaterede problemer. Her skal eleverne både regne på juleopskrifter og på areal og rumfang af julepynten samt kombinere til den helt store julestjerne.
Specifikt til 9. og 10. klasserne kan du finde opgaver med fokus på faglig læsning. Opgavesættet hedder LTR – Hvid jul i Danmark. Her bliver eleverne præsenteret for en omfattende fakta-tekst om begrebet “Hvid jul”.
Til teksten retter sig 10 spørgsmål, der kræver, at eleverne både kan plukke de rette informationer ud af teksten og vise, at de er i stand til at bruge dem. Endelig slutter opgavesættet af med et åbent spørgsmål, hvor eleverne skal begrunde deres formodning om, hvornår den næste hvide jul kommer til Danmark.
Læs også: Her finder du matematisk julemateriale til indskolingen og mellemtrinnet.
Har du brug for et afbræk i julehyggen, så læs med her om vores materiale, der hjælper udskolingseleverne til at finde de rette strategier til problemløsning.
Ha’ en fantastisk hyggelig julemåned.