Her finder du julemateriale til matematikundervisningen

Julen er over os, og din hjerne kører måske på højtryk. For hvad skal du finde på at lave med dine elever i år, som både kombinerer julehygge OG matematik? Bare rolig. Hjælpen er nær.

På MatematikFessor kan du finde en masse julemateriale til dine elever. Det kan du bruge, når I skal julehygge i din matematikundervisning i december.

Sådan finder du julematerialet

Når du søger efter JUL i SuperSøgeren, finder du en masse indhold. Du vil bl.a. finde aktiviteter og PDF-opgaver, som er nemme at printe ud og straks tage i brug. Som noget nyt kan du også blot nøjes med at klikke på inspirationsordet JUL. Det vil også resultere i, at du får vist portalens julemateriale.

 

Udover at du nemt kan få overblikket i denne PDF med klikbare overskrifter, uddyber vi i nedenstående, hvad de forskellige juleopgaver og -aktiviteter går ud på.

Julebanko

Klassens julebanko er en hyggelig aktivitet, der plejer at være et hit for 0.-3. klasse. Her træner børnene symboler, udtryk og deres talforståelse.

Bankoplade og julehistorie følger med aktiviteten, som er lige til at printe ud. Du skal blot tænde kalenderlyset og skrive dine elevers navne ind i historien. Så er du klar.

>> Her kan du GRATIS DOWNLOADE bankoplader og den tilhørende julehistorie til 0. og 1. klasse <<

Når I spiller julebanko i klassen, vælger eleven selv en række tal og skriver dem på bankopladen. Du læser julehistorien op og holder pause ved alle tal, så eleverne kan tjekke deres plade og krydse tallene af.

For at være sikker på at du har alle børn med, kan du skrive tallene fra 1-30 eller 1-50 på tavlen og krydse dem af i takt med, at du læser dem op. Husk at købe pebernødder til de elever, der får banko!

Julehæfte til 0. klasse

Vi har samlet et helt Julehæfte på 11 sider til 0. klasse, som du kan printe ud og lade børnene hygge sig med i klassen eller hjemme. Julehæftet fokuserer blandt andet på optælling, talrækker, addition med 1-cifrede tal og 10-venner.

Fessor holder jul

I Fessor holder jul har vi samlet 5 opgaver med fokus på det, vi kalder Læs-Tænk-Regn. Dette julemateriale finder du som PDF-opgaver. Det går kort fortalt ud på, at eleverne skal lave en kobling mellem en lille tekst med informationer og den matematiske løsning. De er dermed idéelle at bruge i undervisningen, når der skal øves faglig læsning.

Udover tekstboksen har opgavearket også et notatark, som eleven frit kan bruge til noter eller tegninger, når han eller hun skal løse opgaven.

Kalenderopgaver til 1.-6. klasse

Kalenderopgaver er lavet som en samling af 15 små Læs-Tænk-Regn juleopgaver. Du kan klippe julematerialet ud og eksempelvis lægge dem i en kuvert, så der er en ny opgave til hver dag i december. De kan også bruges som poster i et juleløb. Kun fantasien sætter grænser.

Har du lyst til at vide mere om hensigten med MatematikFessors Læs-Tænk-Regn-opgaver, og hvordan du som lærer kan arbejde med dem i din undervisning?
Klik og læs mere her om Læs-Tænk-Regn til indskolingen og Læs-Tænk-Regn til mellemtrinnet.

Drys af juleopgaver til undervisningsforløb og opgavesæt

Vi har lavet et par undervisningsforløb og opgavesæt med juleopgaver, som du kan supplere dine emnespecifikke undervisningsforløb med i december.

Hvis du vil have et hurtigt overblik over opgaverne i et opgavesæt, kan du holde musen på ikonet og i øverste venstre hjørne vælge Vis liste i stedet for Slideshow.

LÆS OGSÅ: Julegrublere og blandede julebolsjer til udskolingen.

Fessors julekalender

For 8. år i træk kan dine elever også deltage i Fessors julekalender. Hver dag åbner eleverne en låge med et nyt spørgsmål i kategorien “små grublere”. De kan løse dem hver for sig, parvis eller i plenum. De er differentierede til hvert klassetrin, så alle fra 0. til 10. klasse kan være med. Eleverne kan finde julekalenderen, når de er logget ind på MatematikFessor. Og igen i år er der selvfølgelig præmier og hæder til de 25 flittigste klasser.

Læs alt om julekalenderen her.

Rigtig god fornøjelse med Fessors julemateriale og rigtig god december.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search