Få 89 idéer til udendørsaktiviteter, der skaber bedre trivsel

Det kan være svært at finde på nye udendørsaktiviteter, hvor eleverne både bevæger sig og lærer matematik samtidig. På MatematikFessor kan du finde masser af bevægelsesaktiviteter, der hjælper dig ud af klasselokalet til en god gang matematik i skolegården eller på boldbanen.

Fordelene ved at undervise udendørs er mange. Elever, der bliver undervist ude, oplever en bedre trivsel og bliver bedre til at omgås hinanden. De oplever desuden en større variation i undervisningen, der kan være med til at øge deres indre motivation for skolearbejdet.

2 måder du kan arbejde med bevægelsesaktiviteter på

Du kan arbejde med bevægelsesaktiviteter i din undervisning på mange måder. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Bevægelsesaktiviteterne i MatematikFessor kan du med fordel bruge på 2 måder i din undervisning.

  1. Korte aktiviteter med bevægelse – her er der tale om korte og intense bevægelsesaktiviteter, der varer mindre end 25 minutter. At få pulsen op øger indlæringsevnen i op til en time efter anstrengelserne. Det kan eksempelvis udføres som en lille løbetur, hvor eleverne tager tid og regner på gennemsnittet, procentvise forskelle osv.
  2. Bevægelse integreret i undervisningen – her er der tale om aktiviteter, der varer mere end 25 minutter og som understøtter det faglige indhold og læring. Det kan eksempelvis handle om måling, optælling og statistikker i naturen og skolegården.

LÆS OGSÅ: Få 96 gode idéer til indendørsaktiviteter, når vejret driller

Sådan finder du udendørsaktiviteter på MatematikFessor

Du kan finde bevægelsesaktiviteter på MatematikFessor sådan her:

  1. Klik på ikonet Aktiviteter
  2. Søg på Bevægelse
  3. Husk at indstille klassetrin

Når du finder en udendørsaktivitet, du vil lave med din klasse, kan du printe den ud og prøve den af med eleverne.

Klik og print grafikken ud her

Løb med Fessor året rundt

Med FessorLøbet har du en bevægelsesaktivitet, du kan lave med dine elever året rundt. Det kan selvfølgelig bruges som udendørsaktivitet, men det kan også sagtens bruges inden døre. Uanset hvordan du vælger at anvende det, skaber det masser af sjov og bevægelse for børnene at løbe fra post til post og løse opgaverne ved hjælp af FessorFigurer, en app og QR-koder.

Læs mere om FessorLøbet her

Recent Posts

Start typing and press Enter to search