Evaluer dine elever med status-prøver

Med Fessors status-prøver kan du nemt evaluere dine elever på mellemtrinnet. I SuperSøgeren finder du blandede sæt, hvor eleverne kommer rundt om de fleste af de emner, de har mødt i årets løb. Du kan også finde status-prøver til bestemte emner.

Før skoleårets afslutning og inden du opdaterer elevplanen for dine elever, er det rart at have evalueret på eleverne. Derfor har vi gjort det nemt at finde dine elevers stærke og svage sider med de undervisningsforløb, vi kalder status–prøver.

Forløbene består af 4-5 opgavesæt, der indeholder fra 65-75 spørgsmål i alt. De dækker årets emner bredt. Du kan enten give dem alle for på én gang eller bryde dem ned i enkelte opgavesæt og lade eleverne arbejde med dem lidt ad gangen.

Du finder dem her eller ved at søge på ”prøve status” i undervisningsforløb.

Få overblik over den enkelte elev

Når dine elever har lavet et statussæt, kan du nemt gå ind og se, hvor eleven er godt med – og hvilke emner eleven har brug for at arbejde mere målrettet med. Du kan blandt andet gøre det ved at gå ind på din holdside og klikke på fanen med elever. Herefter vil du få vist en oversigt over de emner, eleven har arbejdet med.

Hvis du kun vil kigge på resultatet fra statussættet, kan du med kalenderværktøjet indsnævre tidspunktet. Du kan også oprette et hold specifikt til at lave status-prøver i løbet af året. På den måde bliver det fx nemt at evaluere før og efter et forløb, uden at elevernes andre resultater forstyrrer billedet.

Få overblik over hele klassen

På holdsiden kan du også vælge at kigge på hele klassens resultater og få redskaber til at evaluere på din egen undervisning. Når du vælger emner på holdsiden, kan du se, hvilke områder eleverne generelt mestrer eller har svært ved. Den viden kan du bruge til at justere på, hvad I skal have fokus på i den sidste del af skoleåret.

Status på enkelte emner

Som afrunding på et forløb i undervisningen kan du også finde statussæt, der giver information om elevernes niveau i et enkelt emne. Dem finder du nemmest ved at søge på ”status” blandt opgavesættene. Statussættene i enkelte emner er også oplagte som en to- eller tretrinsraket.

Der ligger flere forskellige sæt inden for hvert emne. Du kan godt tjekke forforståelsen hos eleverne, inden I går i gang med et nyt emne. Du kan tjekke deres status halvvejs gennem emnet og endelig slutte af med en evaluering, når I er færdige. Det giver både dig og eleverne mulighed for at justere, hvor den største indsats skal gøres.

Læs også: Sådan forbedrer du din undervisning med formativ evaluering

God fornøjelse med statussættene!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Gør som over 1.500 andre matematiklærere

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet, FessorsFokus, og få e-mails med vores bedste tips samt ny viden om indhold og funktioner på MatematikFessor, tilbud og faglig inspiration til din matematikundervisning.

Hvilke trin underviser du på?

You have Successfully Subscribed!