Deltag i MatematikFessors julekalender 2020

For 9. år i træk kan du og dine elever deltage i MatematikFessors digitale julekalender og dyste om et FessorLøb, karameller og diplomer til jeres klasse. Læs med og bliv klogere på, hvordan din klasse kan blive en af årets vindere.

Svar på små grublerier hver dag

Fra den 1. til den 24. december har alle elever og lærere med adgang til MatematikFessor mulighed for at deltage i MatematikFessors julekalender. Den foregår i år i et smukt vinterlandskab med grantræer, gaver og dyr. Hver dag kan eleverne åbne en låge i kalenderen og svare på dagens matematiske julespørgsmål. Spørgsmålene kan findes i kategorien ”små grublerier” og er differentierede i forhold til klassetrin, så alle fra 0.-10. klasse være med.

Eleverne kan finde julekalenderen, når de er logget ind på MatematikFessor.dk og klikker på ikonet med Fessor, der har en nissehue på.

Som lærer skal du vælge “MatematikFessor.dk” i øverste venstre hjørne i stedet for “Fessors Lærerværelse”. Herefter er fremgangsmåden den samme som for eleverne.

Alternativt kan du øverst på Lærerværelset klikke på Fessor-ikonet og herfra komme direkte ind til julekalenderen.

LÆS OGSÅ: Her finder du julemateriale til matematikundervisningen

Få hele klassen med og øg jeres vinderchancer

I julekalenderen får eleverne et nyt spørgsmål hver dag, som de selv kan gå ind og besvare. Det er dog oplagt at afsætte tid til at arbejde med spørgsmålene parvis eller i plenum i klassen de dage, I har matematikundervisning. På den måde kan du også bedre sikre, at alle dine elever får indtastet svaret til hvert spørgsmål i julekalenderen. Det vil forbedre klassens vinderchancer, da det handler om at få så mange besvarelser fra klassens elever som muligt.

I behøver ikke svare på spørgsmålene på dagen. I kan eksempelvis sagtens åbne weekenden og mandagens låger og svare på dem alle om tirsdagen.

Præmier til de 25 flittigste klasser

Julekalenderen kan blandt andet bruges til en venskabelig dyst mod de andre klasser på skolen. Derudover er det en landsdækkende julekalenderdyst med præmier til de 25 flittigste klasser. Førstepræmien er et FessorLøb, som hele skolen kan få glæde af, samt et diplom og karameller til klassen. De resterende 24 vindere får tilsendt karameller og et diplom.

Vindere af julekalenderen

Vinderne offentliggøres efter juleferien øverst på forsiden af MatematikFessor.dk, hvor vi linker til et indlæg her på FessorsForum.dk samt på vores Facebookside.

Derudover fortæller vi selvfølgelig om vinderne i vores nyhedsbrev. Over 2.500 matematiklærere har allerede tilmeldt sig nyhedsbrevet, og vi vil opfordre dig til at gøre det samme lige her. Vær opmærksom på, at nyhedsbrevet KUN er relevant for matematiklærere og andre fagpersoner, der bruger MatematikFessor.

Vi håber, at du og dine elever får en god december og har lyst til at deltage i vores matematiske julekalender!

Har du ikke adgang til MatematikFessor?

Hvis din skole ikke har adgang til MatematikFessor, kan du kontakte den markedskonsulent, som hører til din kommune og få en prøveperiode. Du finder en oversigt med vores markedskonsulenter her.

Vær opmærksom på, at det kun er matematiklærere og andre fagpersoner, som vi opretter en prøveperiode til. Er du elev, og vil du vildt gerne deltage i julekalenderen, skal du tage fat i din matematiklærer og få ham eller hende til at tage kontakt til os.

Rigtig glædelig fornøjelse!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search