Fra app til Bogreol

MatMusik-app’en er lagt ind i Bogreolen – lige til at gå til. Gør som 3.a, der har gjort det til en sjov og aktiv leg at synge, danse og bevæge sig til tabellerne, så de sidder på rygmarven.

6, 12, 18, 24 … 30, 36, 42 … 48, 54, 60 … !!
Du ska’ så’mænd bare hoppe over fem …

Sådan swinger det, når 3.a fra Broskolen i Korsør synger, hopper og danser, alt imens de på 60 sekunder får 6-tabellen kodet ind i hjerne og krop.

SE VIDEO

Tabelsange nu i Bogreolen
Har du også lyst til at give dine elever en sjov oplevelse, hvor du kobler læring og aktiv bevægelse sammen? Hvis ja, så tjek MatMusik ud på Bogreolen. Her finder du tabelsange fra 1 til 10 foruden 20 andre sange. Fælles for sangene er, at de bruger forskellige sanser. Det kan gøre det lettere for nogle af de mindre skolebørn at blive dus med matematikkens begrebsverden og regnearter.

Stort set alle børn kan lide at være fælles om at synge og danse, så derfor kan du skabe gode, lærende bevægelsesaktiviteter med udgangspunkt i MatMusik. Og du kan med fordel bruge sangene til børn, hvis fremherskende intelligenser ligger mere på den kreative, musiske side end den strengt matematisk logiske.

Børn er forskellige og lærer forskelligt
Klasse- og matematiklærer Line Hovgaard har sat koreografi til 3. a’s 6-tabel.
Line fortæller:

– Nogle børn er bare super dygtige til matematik. Andre er stærkere til at læse, skrive, synge, male, tegne, løbe, spille fodbold. Men når vi sådan tager os et matematisk pusterum, hvor vi aktiverer en masse sanser på én gang, får jeg alle med og bedst af alt: Vi får smilene frem, og alle har en fed oplevelse.

Og lige præcis 6-tabellen fik vi da vist alle på hjernen – på den gode måde.

MatMusik finder du i Bogreolen, men den findes fortsat også som app.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search