Planlægning med MatematikFessor

Sommerferien nærmer sig og det er tid til at kigge mod næste skoleår. Uanset om du ønsker en klar plan for hele året eller en mere fleksibel planlægning, så er det nemt at bruge MatematikFessor som supplement til din undervisning. Vi har samlet de bedste tips til dig lige her. 

Planlægningen til næste skoleår står for døren, og du er måske allerede i gang med at overveje, hvordan du planlægger bedst. Uanset om du foretrækker en alt-i-én løsning eller er på udkig efter det gode indhold, som du selv kan plukke efter behov, så er det nemt at bruge MatematikFessor. 

Her får du vores guide til at finde det bedste indhold, inspiration til nye emner og opgaver, bevægelsesaktiviteter og meget mere, der kan supplere din daglige matematikundervisning.

Hvilken type planlægger er du? Find svaret, og vores bedste råd til at få mest muligt ud af din planlægning i denne artikel. 

Årsplaner 

Ønsker du en hurtig og nem planlægning med udgangspunkt i redaktionens anbefalinger, så hiv fat i årsplansmodulet. 

Med MatematikFessors årsplaner får du et helt års træningsaktiviteter som supplement til din undervisning, herunder print og aktiviteter væk fra skærmen. Årsplanerne er opbygget, så de følger en naturlig progression. Men du har selvfølgelig mulighed for at tilpasse forløb og flytte rundt på emner, så det passer ind i lige netop din undervisning.

Selvom du laver en årsplan i forhold til det bogsystem, du benytter til daglig, så kan det godt give ekstra inspiration at benytte en årsplan på MatematikFessor som supplement til din daglige matematikundervisning.

Bogreolen – det nyeste indhold 

Ønsker du en oversigt over alt det indhold, som både du og eleverne kan tilgå på de forskellige klassetrin, så kan du med fordel bruge bogreolen. Den gør det nemt for dig at plukke lige netop det indhold, du har brug for i løbet af året. 

Bogreolen indeholder bøger om alt fra matematiske sange til historisk matematik samt grundbøger til alle klassetrin, som gør det nemt at tilrettelægge din undervisning. Fra Bogreolen kan du også nemt tildele lektier til eleverne.

I Bogreolen finder du:

  • undervisningsforløb
  • videolektioner med tilhørende spørgsmål
  • introbilleder til kapitler i grundbøgerne
  • materiale til print
  •  bevægelsesaktiviteter

I grundbøgerne finder du også billeder og videoer, som lægger op til fælles samtale i klassen om det emne, I arbejder med, fx algebra i indskolingen eller målestoksforhold i udskolingen.

Undervisningsforløb 

Ønsker du masser af fleksibilitet, så kan du løbende bruge vores mange undervisningsforløb. Forløbene er både emnerelaterede og specifikke til forskellige situationer, så du kan nemt bruge lige netop det, du har brug for i undervisningen. 

Fx kan du nemt finde et undervisningsforløb til en vikartime, hvis du er fraværende. Arbejder I med et specifikt emne, kan du ligeledes finde masser forskellige undervisningsforløb, der passer til jer. 

Gå ind på lærerværelset i indholdssøgning og indstil klassetrinnet og søg på det emne du ønsker indhold til.

Opstår der behov uden for det planlagte? 

Så glem ikke SuperTræneren! 

Lad eleverne arbejde med SuperTræneren i det tidsrum, I har matematikundervisning. Hvis du tildeler dine elever opgaver i SuperTræneren, kan du nemlig følge med i elevernes besvarelser i livestatistikken, som giver dig indblik i, hvilke opgaver dine elever får, og hvordan de klarer sig. Hvis nogle af dine elever oplever udfordringer og har brug for hjælp, kan du hurtigt kontakte dem via jeres online kommunikationsplatform. Eleverne kan selvfølgelig også på egen hånd løse opgaver i SuperTræneren eller prøve SuperTræner-battlen.

Har du ikke adgang til SuperTræneren? Så kontakt os her, og få en prøveperiode.

God fornøjelse med planlægningen! 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search