MatematikFessor skyder året godt i gang
Mangler du inspiration til, hvordan du skal starte undervisningen med dine elever i 2022? Så giver vi dig tips og tricks til, hvordan I kommer godt i gang – om det så foregår hjemmefra eller på skolen. Du kan bl.a. downloade en forældrevejledning, få gode idéer til bevægelsesaktiviteter og finde både nye og repeterende undervisningsforløb.
Forældrevejledning
Du kan med fordel downloade vores forældrevejledning, som er lavet til at hjælpe dine elevers forældre med at sætte deres børn i gang med selvtræning og planlagte opgaver på MatematikFessor. Vejledningen indeholder blandt andet en kort guide til at logge ind, en oversigt over forsiden, opgaver fra læreren og hjælp til SuperTræneren.
Kom godt i gang efter ferien
Start 2022 ud med vores undervisningsforløb ”Kom godt i gang efter ferien”. Forløbene består af en række blandede opgaver, der afspejler flere af de grundlæggende matematiske færdigheder.
Se sættene igennem, og husk, at du altid kan tilpasse forløbene ved at slette eller tilføje hele opgavesæt. Du kan også altid vælge sæt, der er over eller under klassens niveau.
Sådan gør du:
|
Du kan også klikke her, hvis du er logget ind på MatematikFessor.
Helt nye forløb til hjemmeundervisningen
Hvis du ikke nåede at bruge vores spritnye undervisningsforløb ”Hjemmeundervisning” inden ferien, er de også oplagte at bruge nu. Undervisningsforløbene indeholder blandt andet tre opgavesæt. Eleverne kommer rundt om forskellige emner, som de måske allerede har snuset til i løbet af året. Til indskolingen og mellemtrin kan dine elever også give sig i kast med masser af sjove interaktive opgaver, som gør undervisningen mere legende. Dine elever svarer på regnestykker ved at skyde med bue og pil eller sparke til en fodbold. Til udskolingen har redaktionen også tilføjet interaktive opgaver inden for emnet geometri og kategorien små grublere.
Sådan gør du:
|
Hvis du er logget ind, finder du dem her.
Bevægelsesaktiviteter til nødundervisningen
Hvis du har elever i nødundervisning, kan I arbejde med bevægelsesaktiviteter på mange måder. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Bevægelsesaktiviteterne i MatematikFessor kan du bruge på to måder i din undervisning:
Korte aktiviteter med bevægelse – her er der tale om korte og intense bevægelsesaktiviteter, som varer mindre end 25 minutter. At få pulsen op øger indlæringsevnen i op til en time efter anstrengelserne. Det kan eksempelvis udføres som en lille løbetur, hvor eleverne tager tid og regner på gennemsnittet, procentvise forskelle osv.
Bevægelse integreret i undervisningen – her er der tale om aktiviteter, som varer mere end 25 minutter, og som understøtter det faglige indhold og læring. Det kan eksempelvis handle om måling, optælling og statistikker i naturen og skolegården.
Sådan gør du:
|
Rigtig god fornøjelse!