Løb med Fessor

Hvis du mangler inspiration til din matematikundervisning under nedlukningen af landets skoler, har matematik- og idrætslærer Mette Pedersen fra Nors Skole en rigtig sjov idé til, hvordan du kan kombinere det bedste af to verdener – nemlig læring og bevægelse. 

Da Danmark igen lukkede ned, og elever på alle klassetrin blev hjemsendt, fik Mette en rigtig god idé. For at skabe variation i undervisningen og engagere eleverne på Nors Skole til at komme ud og bevæge sig, besluttede hun sig for at lave et orienteringsløb i kombination med FessorLøbet. Hun startede med at placere FessorFigurerne forskellige steder i Nors og lavede et kort over ruten. Så skrev hun ellers bare en besked på skolens intranet og opfordrede eleverne til at komme ud, være aktive og lære noget matematik. Selvfølgelig med afstand og masser af håndsprit. 

Nye tider, nye idéer

Mette blev inspireret af Thy Race, som i starten af november 2020 lancerede et nyt koncept, der over 9 weekender bød på 9 forskellige gå- og løberuter i Nationalpark Thys plantager. Det var en perfekt mulighed for at komme ud i naturen og gå på opdagelse i nærområdet. 

I den forbindelse tænkte Mette, at skolens FessorLøb kunne skabe glæde for eleverne og indbyggerne i Nors, fordi de fik muligheden for at komme udenfor i den friske luft og måske endda opdage nye steder og afkroge af byen. 

Eleverne savner at gå i skole

Skærmen har været en endnu større del af skoleelevernes hverdag end normalt. Selvom det virtuelle rum har mange muligheder, kan det aldrig erstatte glæden ved at være sammen i et klasselokale og se sine elever dagligt. Derfor er en af posterne ved Mettes hjem, så hun kan hilse på sine elever, når de kommer forbi. Og dét er noget, de elsker!

Hun mener også, det er vigtigt for skolerne at gøre noget ekstra for sine elever i denne tid. Hun hører nemlig ofte, at eleverne rigtig gerne vil i skole igen.

“Mange skolebørn er blevet trætte af hjemmeundervisning. De savner deres klassekammerater og fritidsinteresser. Løbet er derfor et godt incitament til at få eleverne udenfor, se hinanden i små grupper og få familien med på en gåtur.”

Det smarte ved FessorLøbet er, at det henvender sig til elever i alle aldre. De kan nemlig selv vælge mellem 5, 10 eller 15 poster, alt efter hvor lang tid de vil bruge på løbet, hvor mange opgaver de vil løse, og hvor langt de vil gå. Løbet kan bruges igen og igen, og opgaverne varierer fra uge til uge.

Opbakningen er stor

Siden hun satte FessorLøbet op i Nors, har hun fået mange positive tilkendegivelser alle steder fra. I Nors’ lokalavis er der udgivet en artikel om tiltaget, så alle kan få glæde af Mettes idé. 

“Løbet har fået en rigtig positiv modtagelse i lokalsamfundet – specielt af elevernes forældre. Selv de familier, der bor uden for byen, har i weekenden pakket en madpakke og taget til Nors for at gå, løbe eller cykle ruten sammen.” 

Gør lige som Nors skole og bestil dit FessorLøb her.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search