Bliv skarp til ligninger med ligningsbogen på MatematikFessor

Ligninger er måske det mest centrale element i matematikken. Det er det værktøj man bruger, når man skal beskrive relationer mellem objekter i matematik.

Ligeså vigtige ligninger er i en matematisk sammenhæng, ligeså svært kan det være for nogle elever at lære det. Derfor har vi på Matematikfessor dedikeret en hel bog til emnet ligningerDen hedder selvfølgelig “Ligningsbogen”.

Ligningsbogen er udviklet af vores redaktion i samarbejde med Morten Elkjær, der er ph.d.-studerende og forsker i matematikdidatik med fokus netop på ligninger.

Indholdet i ligningsbogen

Ligningsbogen indeholder videoer, tekster, spørgsmål og små interaktive ligningsopgaver, der understøtter elevernes forståelse. 

Bogen er inddelt i fire kapitler. Det første kapitel giver svar på de helt fundamentale spørgsmål:

  • Hvad er en ligning?
  • Hvad er en lignings-løsning?

I de resterende tre kapitler er der en klar progression i sværhedsgraden fra de helt simple ligninger til mere komplicerede ligninger. 

I hvert kapitel har vi, som noget nyt, tilføjet tre formative tests, som kan bruges til at hjælpe dig som underviser, med at finde ud af hvad det præcis er, eleverne finder svært ved algebra og ligningsbegrebet.

Sådan finder du ligningsbogen

  1. Vælg “Indhold” i menubjælken.
  2. Klik på “Bogreolen”.
  3. Scroll ned på siden og find “Ligningsbogen”.
Recent Posts

Start typing and press Enter to search