Grubleopgave #7 – Kan du regne den ud?

Kasper Holst Hansen præsenterer i denne video Grubleopgave #7 og en metode til at løse opgave. Opgaven er som altid henvendt til dig, der er vild med at få en matematisk udfordring.

Opgaven handler om, at du skal komme frem til en metode, så du kan finde summen af de første 20 ulige tal

Som Kasper pointerer i denne video, er resultatet altså ikke det vigtige. Du kan tage en lommeregner og hurtigt finde ud af, at det er 400.

Opgaven lyder:

Kan du finde en metode eller en smart måde at vise på, hvorfor svaret er 400?

Måske kommer svaret hurtigt til dig. Måske skal du lige bruge et par dage til at tænke over en løsning.

Facit af Grubleopgave #7

Hvis du synes, at det er svært at knække koden, så fortvivl ikke. Kasper viser dig her to metoder til, hvordan du kan finde frem til et svar på grubleopgaven.

Del med elever og kollegaer

Vi vil selvfølgelig blive begejstrede, hvis du vil dele grubleopgaven med dine elever eller matematikkollegaer, som også synes, det er sjovt med en matematisk udfordring.

Har du mod på flere grubleopgaver, finder du dem her på FessorsForum.

Du finder alle grubleopgaverne her.

Som du nok kan fornemme i videoerne herover, så holder Kasper af at dele ud af sin passion for matematik. Du kan derfor løbende finde nye grubleopgaver, du kan dykke ned i.

Få grubleopgaver direkte i indbakken

Hvis du ønsker at få besked som en af de første, når vi har lavet en ny grubleopgave, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet FessorsFokus. Udover at få den nyeste grubleopgave er det også her, du 1-2 gange om måneder får direkte besked om det nye indhold, vi har lagt på MatematikFessor.dk.

Du får også vores bedste tips og guides til, hvordan du får endnu større værdi ud af dit abonnement på portalen, tilbud og faglig inspiration til din matematikundervisning.

>> Tilmeld dig FessorsFokus her <<

Rigtig god fornøjelse med grubleopgaven.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search