Grubleopgave #6 – Kan du regne den ud?

Kasper er på banen med Grubleopgave #6, som er en sjov opgave til både dig som lærer og dine elever. Du får også et facit på opgaven og en metode til at lave dine egne grubleopgaver.

Det som Kasper vil have dig til at svare på i denne grubleopgave er:

Hvilket tal skal der stå på spørgsmålstegnets plads?

Når du kigger på tallene i firkanterne, skal du forsøge at finde et mønster. Ud fra det mønster og den sammenhæng, du finder i de to første firkanter, skal du altså kunne fortælle, hvad der skal stå på spørgsmålstegnets plads i den tredje firkant.

Facit af Grubleopgave #6

Kasper viser dig i denne video, hvordan du finder frem til facit på Grubleopgave #6.

Du får også inspiration til, hvordan du kan lave dine egne grubleopgaver med afsæt i de fire regnearter. Metoden er så nem at kopiere, at du sagtens kan få dine elever til også at finde på deres egne grubleopgaver, som de kan udfordre hinanden med.

Har du mod på flere lignende opgaver fra Kasper, har vi samlet alle grubleopgaverne her.

Få grubleopgaver direkte i indbakken

Hvis du er matematiklærer og synes, det er sjovt at blive udfordret med Kaspers grubleopgaver, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev, FessorsFokus.

Udover at få den nyeste grubleopgave er det også her, du 1-2 gange om måneden får direkte besked, når vi eksempelvis har lagt nyt indhold på MatematikFessor. Du får også tips og guides til, hvordan du får endnu større værdi ud af dit abonnement på portalen.

>> Tilmeld dig FessorsFokus her <<

Rigtig god fornøjelse med grubleopgaven!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search