Grubleopgave #5 – Kan du regne den ud?

Med Grubleopgave #5 hilser Kasper 2020 velkommen med endnu en opgave til dig, som synes, det er sjovt med en matematisk udfordring. Du får selvfølgelig også en mulig løsning på opgaven.

Opgaven

Selvom vi kun lige har budt et nyt år velkomment, og det stadig er koldt og mørkt udenfor, kan man sagtens drømme sig væk i tankerne om sommer.

I Grubleopgave #5 vil Kasper have dig til at svare på:

Du har 12 frø, der skal blive til et flot blomsterbed i en sommerhave. Hvordan kan du med de 12 frø lave 6 rækker med 4 blomster i hver?

Løsning på Grubleopgave #5

Hvis du er nysgerrig, viser Kasper dig her en måde, som du kan løse grubleopgaven på. Som han siger i videoen, findes der flere løsninger. Personligt skulle Kasper bruge flere dage på at summe over opgaven, inden han fandt frem til en løsning,

Spørgsmålet er, om du kan finde frem til andre løsninger på opgaven end den, han viser dig i videoen?

Del med kollegaer og elever

Som altid vil vi blive henrykte, hvis du har lyst til at dele grubleopgaven med kollegaer eller udfordre dine elever. Hvis du er frisk på flere udfordringer, har vi samlet grubleopgaverne her på FessorsForum.

>> Find alle grubleopgaverne her

Få grubleopgaver direkte i indbakken

Du kan selvfølgelig også vælge at få grubleopgaverne serveret direkte i indbakken. Det sker, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, FessorsFokus, som vi sender 1-2 gange om måneden. I nyhedsbrevet får du desuden ny viden om funktioner og indhold på MatematikFessor, tilbud og faglig inspiration til din undervisning.

>> Tilmeld FessorsFokus her

Rigtig god fornøjelse med Grubleopgave #5 og rigtig godt nytår.

Vi glæder os til et forrygende 2020.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search