Grubleopgave #4 – Kan du regne den ud?

Vi har taget hul på december måned, og det er derfor oplagt med en grubleopgave tilført et twist af jul. Kasper præsenterer her grubleopgave #4 og et facit på opgaven.

Det som Kasper vil have dig til at svare på, er:

Hvis du står et sted, vi kalder X, og først går en kilometer mod syd, derefter en kilometer mod øst og til sidst en kilometer mod nord. Så står du igen på det samme sted på jorden dvs. på X igen.

Spørgsmålet er så, hvor du står henne på jorden?

Det skal siges, at der findes flere svar på spørgsmålet.

Et af de mest oplagte svar serverer Kasper allerede i denne video. Hvis du selv vil gruble over de mulige svar, så anbefaler Kasper dig at stoppe videoen cirka 1 minut inde, da han der begynder at præsentere dig for et svar på Grubleopgave #4.

Facit på Grubleopgave #4

Udover den løsning, som Kasper allerede har præsenteret dig for i ovenstående video, så er der et par andre løsninger på grubleopgaven.

Kasper viser dig her, hvordan du finder frem til facit på opgaven.

Del med kollegaer og elever

Har du lyst til at dele grubleopgaven med dine matematikkollegaer eller elever, er du selvfølgelig mere end velkommen til det. Hvis du eller dine elever har lyst til at blive udfordret med flere grubleopgaver, er det naturligvis også muligt.

Du finder andre grubleopgaver her.

Kasper er begejstret for at dele ud af sin passion for matematik, så du vil løbende kunne finde nye grubleopgaver her på FessorsForum.

Få grubleopgaverne direkte i indbakken

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, FessorsFokus, får du grubleopgaverne leveret direkte i indbakken 1-2 gange om måneden. Samtidig får du også vores bedste tips samt ny viden om indhold og funktioner på MatematikFessor, tilbud og faglig inspiration til din matematikundervisning.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Rigtig god fornøjelse med grubleopgaven.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search