Grubleopgave #3 – Kan du regne den ud?

Kasper præsenterer her både Grubleopgave #3 og et facit på opgaven. Grubleopgaverne er til dig, der elsker en matematisk udfordring.

Det, som Kasper vil have dig til at svare på i videoen, er:

Hvad står der på 1’erens plads i resultatet af 9 opløftet i 24’ende?

Du kan selvfølgelig tage en lommeregner og komme frem til resultatet på den måde. Det sjove i denne opgave er dog, om du kan finde en metode, som leder dig frem til svaret.

Som altid vil det være fantastisk, hvis du har lyst til at dele videoen med dine matematikkollegaer. Dine elever vil måske også synes, det er sjovt at blive udfordret med en grubleopgave.

Facit af Grubleopgave #3

Måske kommer svaret på Grubleopgave #3 let til dig eller også har du brug for et stykke tid til at gå og gruble over opgaven.

Du skal selvfølgelig ikke snydes for at se, hvordan Kasper bærer sig ad med at finde frem til en metode, som hjælper ham med at besvare spørgsmålet.

Har du mod på flere grubleopgaver?

Kasper elsker at dele sin passion for matematik og udfordre ligesindede med sjove matematikudfordringer. Vi kommer derfor løbende til at producere nye grubleopgaver.

Du finder de første 2 grubleopgaver her.

Få de næste grubleopgaver direkte i indbakken

Hvis du ikke allerede er tilmeldt vores nyhedsbrev, FessorsFokus, vil vi selvfølgelig opfordre dig til at gøre det. Her vil du et par gange om måneden få besked direkte i indbakken, når vi har nye grubleopgaver klar til dig.

Det er også her du får direkte besked, når vi eksempelvis har lagt nyt indhold på MatematikFessor. Du får også tips og guides til, hvordan du får endnu mere værdi ud af portalen.

>> Tilmeld dig FessorsFokus her <<

Recent Posts

Start typing and press Enter to search