Fra kodning til undersøgende matematik – de bedste bøger i Bogreolen

I Bogreolen finder du bøger til alle grundskolens klassetrin. Bøgerne er gode at bruge som en introduktion til de forskellige matematiske emner, og de kan hjælpe dig med at tilpasse undervisningen. Du finder bl.a. vores populære bøger om ligninger, undersøgende matematik og kodning.

Spil og aktiviteter med ligninger i centrum

Ligninger er måske det mest centrale element i matematikken. Det er det værktøj, man bruger, når man skal beskrive relationer mellem objekter i matematik.

Lige så vigtige ligninger er i en matematisk sammenhæng, lige så svært kan det være for nogle elever at lære det. Derfor har vi hos MatematikFessor dedikeret en hel bog til emnet. Den hedder selvfølgelig ‘Ligningsbogen’.

Styrk dine elevers modelleringskomptence med undersøgende matematik

Lad dine elever gå på opdagelse i opgaverne fra bogen ‘Undersøgende matematik’, hvis formål er at træne og udvikle elevernes matematiske kompetencer og færdigheder gennem arbejdet med åbne og undersøgelsesbaserede opgaver.

I arbejdet med undersøgende matematik træner eleverne især deres modellerings-, kommunikations- og problembehandlingskompetence, når de arbejder kreativt med at finde matematiske løsninger på virkelige problemer.

Det er vigtigt, at samarbejdet mellem eleverne er åbent og rummeligt. De skal lære at lytte til hinanden, arbejde videre på egne og andres idéer samt argumentere både for og imod metoder og løsninger. Ønsket er, at elevernes faglige selvtillid og forståelsesgrad øges, når de arbejder selvstændigt og åbent med matematik.

Lær dine elever at kode

I de seneste år har der været meget fokus på, at folkeskolens elever skal lære at kode for bedre at forstå processen bag programmering. MatematikFessors nyeste bog ‘Kodning’ hjælper dine elever med at blive klogere på de principper og begreber, som anvendes i kodning, på en sjov og interaktiv måde.

Bogen indeholder et antal lektioner med interaktive matematikopgaver, som visualiserer det pågældende emne. Eleverne får hands-on erfaring, styrket deres faglige intuition og understøttet deres begrebslæring.

Ligninger, undersøgende matematik og kodning er kun et lille udvalg af de emner, som bøgerne i Bogreolen kommer rundt om. Du kan også finde bøger om alt fra historisk matematik til at blive uddannelsesparat. Det er bare om at komme i gang.

Rigtig god fornøjelse!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search