Tusind tak for jeres deltagelse i FessorDysten 2020

FessorDysten er slut, og I skal have tusind tak for jeres deltagelse og engagement. Både lærere og elever har endnu engang taget godt imod dysten, og det er vi meget taknemmelige for.

FessorDysten 2020 er i gang!

I kan dyste løs indtil 1. april kl. 12.

Rigtig stort held og lykke til jer alle ude i stuerne.

FessorDysten er en konkurrence, hvor eleverne dyster mod andre klasser og skoler om at besvare flest opgaver rigtigt i SuperTræneren.

FessorDysten slutter om:

  • 00 days
  • 00 hours
  • 00 minutes
  • 00 seconds

Nedtællingen til FessorDysten 2020 er begyndt

FessorDysten er en konkurrence, hvor eleverne dyster mod andre klasser og skoler om at besvare flest opgaver rigtigt i SuperTræneren.

Dysten er udskudt til onsdag den 18. marts kl. 12 men vil stadig løbe i 14 dage.

Årsagen er den ekstraordinære brug og interesse på portalen grundet covit-19 .

Vi arbejder på højtryk på at opruste vores kapacitet så vi sikrer bedst mulig drift på portalen.

Vindere af FessorDysten 2020

Stort tillykke til de skoler og klasser, som har knoklet og er kommet til tops i FessorDysten.

Vi kontakter vinderne hurtigst muligt.


Vinderne af fiduspræmier

5A Valsgaard Skole · 4B Tved Skole · V3A Veksø Skole · 7L Ådalens Skole · 5A Herfølge Friskole · G5D Trekløverskolen · 6A Hejnsvig · 3A Nr. Vium-Troldhede Skole · 6I Trekløverskolen Silkeborg · 4A Kobberbakkeskolen afd. Rønnebæk · 2D Lindehøjskolen · 3AO Øster Højst Filialskole · 4B Engbjergskolen · JORD4 Ærø Friskole · 5A Hejnsvig Skole · 6AO Øster Højst Filialskoe · 2B Bagsværd Gymnasiums Grundskole.

Vi har besluttet at uddele fiduspræmier til de klasser, hvor vi kan se, at der er kæmpet ekstra hårdt for at vinde, men som lige manglede det sidste for at nå op blandt top tre. Klasserne vil blive kontaktet hurtigst muligt.

TIL KLASSEN

1. præmie: G5E – Trekløverskolen
3600 Frederikssund – 1.940 point pr. elev
Gavekort på 1.500 kr. til en klassetur samt en pokal

2. præmie: Mellemtrin – Christiansø Skole
3760 Gudhjem – 1.761 point pr. elev
Gavekort på 1.000 kr. til en klassetur

3. præmie: 4A – Gjessø Skole
8600 Silkeborg – 974 point pr. elev
Gavekort på 500 kr. og eksklusive nøgleringe til hele klassen

TIL SKOLEN

1. præmie: Christiansø Skole
3760 Gudhjem – 1.264 point pr. elev
½ års abonnement på MatematikFessor, SuperTræneren og GeometriFessor samt et stk. FessorLøbet

2. præmie: Idrætsskolerne Ikast (Friskolen)
7430 Ikast – 289 point pr. elev
½ års abonnement på MatematikFessor, SuperTræneren og GeometriFessor

3. præmie: Øster Højst Filialskole
6240 Løgumkloster – 195 point pr. elev
Et stk. FessorLøbet

Vinderne af FessorDysten 2020

Vi er i gang med finde vinderne. Følg med her på siden, der går ikke længe før de bliver offentliggjort.

TIL KLASSEN

1. præmie:
Gavekort på 1.500 kr. til klassetur samt en Fessor pokal

2. præmie: 
Gavekort på 1.000 kr. til en klassetur

3. præmie:
Gavekort på 500 kr. og eksklusive nøgleringe til hele klassen

TIL SKOLEN

1. præmie:
½ års abonnement på MatematikFessor, SuperTræneren og GeometriFessor samt et stk. FessorLøbet

2. præmie:
½ års abonnement på MatematikFessor, SuperTræneren og GeometriFessor

3. præmie:
Et stk. FessorLøbet

Print-selv-diplom

Vi vil også sige tillykke til alle andre elever, klasser og skoler der har deltaget i FessorDysten. I fortjener ros for jeres store arbejde. Derfor har vi lavet et diplom som I selv kan printe og udfylde, og give som en anerkendelse for elevernes indsats.

Opfordring til lærere i forbindelse med øget brug på MatematikFessor:

Som matematiklærer kan du hjælpe os ved at bruge statistikmodulet på Lærerværelset tidlig morgen inden kl. 8.00 eller efter kl. 20.00 om aftenen. Det skyldes, at statistikmodulet trækker en del serverkapacitet. Ud over det opfordrer vi blot til at du giver den gas med at iscenesætte matematiktræningen.
Læs mere her

Regler og point til eleven, klassen og skolen

Et rigtigt svar i SuperTræneren giver 1 point. For at forbedre elevernes vinderchancer er det vigtigt at motivere dem og skabe et fællesskab, så de har lyst til at løse så mange opgaver som muligt.

Point til eleven

Elevens point bliver lagt sammen og vil fremgå som “Point” i en bjælke øverst på elevsiden. Elevens samlede score bliver opdateret ved sideskift, eller når eleven trykker på F5.

Point til klassen

Som klasse vil eleverne opnå en samlet score, som er et gennemsnit af point pr. elev. Flittige elever i SuperTræneren vil sørge for, at klassen samlet får en masse point. Det kræver dog en stor indsats fra alle klassens elever at komme til tops og skabe de største vinderchancer.

Point til skolen

Det vil også som skole være muligt at samle point og komme på landkortet med en flot placering. En skoles samlede score er et gennemsnit af point pr. elev. Også her kræver det en kæmpestor indsats af så mange elever som muligt at komme til tops i konkurrencen.

FessorDysten-kontrakt

Denne FessorDysten-kontrakt kan du printe og bruge i din undervisning. Tanken bag kontrakten er blandt andet at motivere eleverne til at træne løs og få så mange point som muligt i SuperTræneren.

Derudover er der en masse læring i at opsætte mål og arbejde med ræsonnement samt overslag.

Du og eleverne kan bruge kontrakten på mange måder. Eleven kan arbejde med sine individuelle mål og introduceres for at tage ansvar for egen læring. Samtidig indeholder kontrakten elementer, klassen kan arbejde på i fællesskab.

Mulighederne er mange. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser.

Det er selvfølgelig valgfrit, om du og eleverne vælger at bruge kontrakten. Det har ingen betydning for jeres deltagelse i FessorDysten.

FessorDysten fiduspræmier

Vi uddeler nogle ekstra præmier, som vi kalder FessorDysten fiduspræmier. Alle klasser, der har deltaget i FessorDysten, har haft en chance for at vinde dem.

Det var hovedsageligt for at holde motivationen og engagementet kørende hos de mange elever, der deltog i FessorDysten, og som ikke lå i toppen af de to hovedkonkurrencer.

Vi har netop fundet frem til hvilke klasser, der skal have en fiduspræmie og en særlig anerkendelse, efter de er blevet indstillet af deres lærer. 

Tusind tak for de mange fine historier fra klasselokalerne rundt omkring i landet. Dem er vi meget taknemmelige for at have modtaget.

De tegner et billede af, at eleverne har knoklet løs og haft et helt fantastisk fællesskab undervejs, som FessorDystens udfordringer blot har været med til at forstærke.

FessorDysten fiduspræmie #1 – Opgave nr. 285 mio.

VINDER: 0. klasse (ST0-2M) fra Starup Skole i Grindsted.

FessorDysten fiduspræmie #2 – Indstil din klasse

Historier fra 4 klasser, der gjorde særligt indtryk:
0.A på Nibe Skole
4.B på Tørring Skole
4.B på Dyhrs Skole i Slagelse
8.B på Kirkeskolen i Skjern

FessorDysten fiduspræmie #3 – Opgave nr. 290 mio.

VINDER: 1. klasse på Vendsyssel Friskole i Sindal.

Hvem kan deltage

Alle skoler med et abonnement eller en aktiv prøveperiode på MatematikFessor samt tilkøbsproduktet SuperTræneren deltager automatisk i FessorDysten. Dog skal en institution som minimum have tilknyttet 10 elever og en klasse skal som minimum have tilknyttet 5 elever for at kunne deltage.

Har din skole kun abonnement på MatematikFessor, men ønsker at deltage, skal du som matematiklærer sørge for at få en prøveperiode til hele skolen på SuperTræneren inden den 18. marts 2020.

For at få en prøveperiode kræver det blot, at du kontakter den markedskonsulent, der hører til din kommune. Så vil konsulenten sørge for, at skolen får en aktiv prøveperiode. Det koster selvfølgelig ikke noget.

Hvis din skole har en prøveperiode på SuperTræneren, som lukker ned før den 30. marts, skal du kontakte din markedskonsulent for at få den forlænget.

Du kan også tilkendegive, at du ønsker en prøveperiode ved at udfylde formularen.

Historier fra 4 deltagende klasser, der gjorde særligt indtryk i 2019:

“I 0.A lavede vi vores egen konkurrence, da MatematikFessor i starten ikke virkede rigtigt. Hvis de i fællesskab fik 200 medaljer, gav jeg flødeboller. Det gjorde de hurtigt. Efter 400 medaljer, hvor præmien var en lektion med frit valg på Chromebook, fik de blod på tanden.

Næste mål var 1.000 medaljer. Det udløste et besøg hjemme hos mig og en is før sommerferien. Vi er nu langt over mål, og alle har knoklet i matematiktimerne og efter skoletid. Jeg er så stolt over, at min 0.A har givet den så meget gas uden at miste pusten.”

Anne Bonde – lærer i 0.A på Nibe Skole

“4.b var topmotiveret, da FessorDysten startede. De gav den gas og arbejdede på livet lyst. Da dysten midlertidigt lukkede, brugte vi lang tid på at snakke om fair konkurrence.

Klassen har ageret så fairplay, som man kan forestille sig. Samtidig var de foran i den interne konkurrence på skolen både hvad angår klasser og individuelle præstationer. De har fortjent et stort skulderklap, da de på trods af udfordringer bevarede fairplay-tanken og motivationen.”

Tommy Juncher – lærer i 4.B på Tørring Skole

“Da jeg fortalte 4.b om FessorDysten, blev de helt vilde og ville gøre alt for at vinde. De løste en masse opgaver og på trods af udfordringer, forblev de positive og lavede planer om at få så mange point som muligt.

Mange har fortalt, at de har brugt hele weekender på opgaverne, at de er kommet sent i seng og har sagt nej til fredagshygge. Alt i alt har FessorDysten gjort det godt i 4.b. Hele klassen været fantastisk til at bakke hinanden op og givet masser af ros.”

Stine Bierberg – lærer i 4.B på Dyhrs Skole i Slagelse

“Mine elever fra 8.B har ad flere omgange kæmpet Kirkeskolen i Skjern op på FessorDystens rangliste. En dag gik vi fra en håbløs position som nr. 494 til at være lige uden for top 100.

Eleverne udviste en stor grad af kammeratskab, når sidekammerater eksempelvis skulle lære, hvordan en ny opgaveform skulle løses. For fællesskabets skyld var alle villige til at hjælpe hinanden. Det gjaldt ikke længere kun om selv at nå langt.”

Johnny Andersen – lærer i 8.B på Kirkeskolen i Skjern

Spørgsmål og svar

Her finder du de oftest stillede spørgsmål til FessorDysten.

Kan min skole deltage, selvom vi kun har MatematikFessor?

Nej, det kan din skole desværre ikke. Det kan I dog sagtens løse ved at få en prøveperiode til SuperTræneren eller tilkøbe det.

Det er selvfølgelig værd at overveje at få en prøveperiode til SuperTræneren i hele marts måned, så eleverne kan prøve kræfter med den. Den er vældig populær med dens elementer af gamification og adaptivitet, som får eleverne til at føle succes, når de løser opgaverne korrekt og opnår stjerner og medaljer.

Læs mere om SuperTræneren her

Får jeg point i FessorDysten, når jeg løser opgaver i SuperTræner Battle?

Ja, det gør du. Uanset hvor du løser opgaver i SuperTræneren, så tæller det med i dine point i FessorDysten.

Hvorfor opgør I toplisten i klasser og ikke hold?

I denne konkurrence er det kun muligt at deltage som klasse og IKKE som hold. Det hænger blandt andet sammen med, at elever kan være dobbeltrepræsenteret på hold. Derudover kender eleverne ikke til lærernes “private” holdnavne.

Hvordan opdaterer jeg min klasse med de rigtige elever?

I UNI-C kan du få et overblik over de enkelte klasser. Inden konkurrencen går i gang den 16. marts, er det en god idé at tjekke alle skolens klasser. Det gør du som lærer ved at klikke på Kontakt, som du finder i bjælken nederst på portalen. Her kan du klikke på knappen “Opdatér UNI-C data” og inden for en time, vil skolens klasser være opdateret i MatematikFessor.

Hvorfor skal min skole have en godkendt Dataaftale WS17?

Før vi kan aktivere prøveperioden for nye kunder og give skolens elever og lærere adgang til portalen, skal vi have en godkendt dataaftale fra skolen. Din skoles UNI-C administrator godkender Dataaftalen via brugeradministrationsmodulet hos Styrelsen for It og Læring.

Når skolen har godkendt Dataaftalen WS17, så betyder det, at skolen giver EduLab tilladelse til, at vi må hente klasseoplysninger hos UNI-Login. Det er bl.a. nødvendig for, at vi kan placere elever og lærere i de rigtige klasser, se nye elever og lærere med mere.

Når en skole godkender en Dataaftale, skal vi også lave en Databehandleraftale, som beskriver, hvad EduLab gør med den data, som vi henter og behandler. Den skal underskrives fysisk af både skolen og EduLab.

Det kan lyde lidt indviklet, så har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte vores kollega, Hanne, på tlf. 2682 1999 eller mail [email protected]

Skal jeg tilmelde mine klasser for at kunne deltage i FessorDysten?

Du kan ikke tilmelde dine klasser denne konkurrence. Hvis din skole allerede har et abonnement eller en aktiv prøveperiode på MatematikFessor og SuperTræneren, så deltager skolen og dens klasser automatisk i dysten.

Når en skole og klasse deltager, kommer det til at fremgå af en lille strimmel på både Fessors Lærerværelse og MatematikFessor.dk. Her kan lærerne se skolens placering og eleven kan se sin egen score.

Hvis du ønsker at deltage i FessorDysten og få en prøveperiode til SuperTræneren, kan du kontakte den markedskonsulent, der hører til din kommune.

» Du finder din markedskonsulent her

Hvordan sætter jeg et nyt udgangspunkt i SuperTræneren?

Elevens udgangspunkt er sat til at følge klassetrinnet. Som lærer kan du sætte et nyt udgangspunkt for den enkelte elevs niveau, hvis du vurderer, det er nødvendigt.

Vær opmærksom på, at når du ændrer elevens udgangspunkt, så nulstiller du SuperTrænerens algoritme i forhold til det valgte klassetrin. Elevens medaljer og niveau påvirkes ikke af det nye udgangspunkt.

Hvis du ændrer udgangspunkt for en elev, mens FessorDysten er i gang, vil eleven ikke miste sine point.

I denne videoguide viser vi dig, hvordan du sætter et nyt udgangspunkt i SuperTræneren.

Vi har allerede et abonnement, så hvad får vi ud af at vinde?

Vindere af FessorDystens 1. eller 2. plads kan se frem til at få et abonnement på enten MatematikFessor, SuperTræneren og GeometriFessor eller MatematikFessor og SuperTræneren. Har din skole allerede et abonnement, så forlænger vi blot abonnementet med 6 måneder.

Vi har en kommuneaftale, så kan vi vinde noget andet i stedet?

Vi er klar over, at din skole måske er del af en kommuneaftale. Hvis det er tilfældet, og I står som skolevinder af 1. eller 2. præmien den 23. marts kl. 12, har vi en anden fed præmie til jer.

Skoler, der vinder 1. præmien og er del af en kommuneaftale, kan i stedet se frem til at få et gavekort på 3.000 kr., som I kan bruge til at forkæle jeres flittige elever.

Skoler, der vinder 2. præmien og er en del af en kommuneaftale, kan se frem til at få et gavekort på 2.000 kr. 

Hvordan kan jeg følge med i mine klassers og skoles placering?

Alle deltagende klasser og skoler har hele tiden mulighed for i oversigten på MatematikFessor.dk at følge med i, hvordan de klarer sig i konkurrencen.

Her kan du både se en top 10 med skoler og klasser, der fører an i FessorDysten. Du kan også se, hvilken specifik placering din skole og klasse har samt de 5 skoler og klasser, der ligger lige over og under jer.

Her får du mere information om SuperTræneren

Få en prøveperiode og deltag i FessorDysten

Få en prøveperiode og deltag i FessorDysten

Udfyld og vælg, hvad du ønsker en prøveperiode på. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest inden for 2 hverdage.

Vær opmærksom på, at en prøveperiode KUN er relevant for dig, der er matematiklærer eller anden fagperson. Er du elev eller forælder, henviser vi til, at du tager kontakt til skolens matematiklærer.

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev, FessorsFokus, hvor du får tips samt ny viden om indhold og funktioner på MatematikFessor, tilbud og faglig inspiration til din matematikundervisning. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Vælg, hvad du ønsker en prøveperiode på:

Start typing and press Enter to search