Vi har midlertidigt lukket ned for FessorDysten

FessorDysten har fået en helt enorm interesse fra elever lige fra dag ét. Det er vi rigtig glade for. Vi må dog også indrømme, at det er kommet lidt bag på os, at SÅ mange elever har været opsatte på at dyste løs.

Alene i GeometriFessor blev der den 1. maj løst 18 gange så mange opgaver sammenlignet med året før. Og det er jo helt vildt sejt. Derudover har vi også været ramt af, at nogle kreative elever har lavet en robot, der skulle løse spørgsmål for dem. Det havde vi ikke lige set komme.

Desværre har vores systemer ikke været gearet nok til denne kæmpe belastning, som de forskellige faktorer har givet. Vi beklager meget de gener, det har måtte give, og vi er mindst lige så ærgerlige som jer.

Vi åbner for FessorDysten igen, når vi har fået tunet vores servere, og afgangseksamen er vel overstået. Hvornår det bliver, kan vi på nuværende tidspunkt ikke sige noget om.

De allerede opnåede point vil blive fastholdt. Det vil sige, at de point elever, klasser og skoler havde fået, da FessorDysten blev lukket ned, vil der ikke blive ændret ved. Mens dysten er lukket ned, er det ikke muligt at få point.

Tak for en kæmpe indsats fra elever rundt om på de danske skoler og tak for jeres tålmodighed. Vi har fået flere positive tilkendegivelser om, at rigtig mange stadig er motiverede for at dyste løs. Det er dejligt at høre, og vi kan forsikre jer om, at vi arbejder hårdt på at få FessorDysten op at køre igen.

Nedtællingen er begyndt

FessorDysten er en konkurrence, hvor eleverne dyster mod andre klasser og skoler om at besvare flest opgaver rigtigt i SuperTræneren og GeometriFessor.

Det er første gang, at MatematikFessor afholder FessorDysten, som løber af stablen i hele maj måned 2019.

FessorDysten slutter om:

  • 00 days
  • 00 hours
  • 00 minutes
  • 00 seconds

Hvem kan deltage

Alle skoler med et abonnement eller en aktiv prøveperiode på MatematikFessor samt et eller flere tilkøbsprodukter i form af SuperTræneren og GeometriFessor deltager automatisk i FessorDysten. Dog skal en institution som minimum have tilknyttet 10 elever og en klasse skal som minimum have tilknyttet 5 elever for at kunne deltage.

Har din skole kun abonnement på MatematikFessor, men ønsker at deltage, skal du som matematiklærer sørge for at få en prøveperiode til hele skolen på SuperTræneren og GeometriFessor inden 1. maj.

Har I abonnement på MatematikFessor og enten SuperTræneren eller GeometriFessor, anbefaler vi, at I får en prøve på det modul, I mangler, så eleverne kan optjene point i begge moduler.

For at få en prøveperiode kræver det blot, at du kontakter den markedskonsulent, der hører til din kommune. Så vil han sørge for, skolen får en prøveperiode, der er aktiv frem til slutningen af maj. Det koster selvfølgelig ikke noget.

Du kan også tilkendegive, at du ønsker en prøveperiode ved at udfylde formularen.

Point til eleven, klassen og skolen

Et rigtigt svar i SuperTræneren giver 1 point, og et rigtigt svar i GeometriFessor giver 5 point. For at forbedre elevernes vinderchancer er det vigtigt at motivere dem og skabe et fællesskab, så de har lyst til at løse så mange opgaver som muligt i hele maj måned.

Point til eleven

Elevens point bliver lagt sammen og vil fremgå som “Point” i en bjælke øverst på elevsiden. Elevens samlede score bliver opdateret ved sideskift, eller når eleven trykker på F5.

Point til klassen

Som klasse vil eleverne opnå en samlet score, som er et gennemsnit af point pr. elev. Flittige elever i både SuperTræneren og GeometriFessor vil sørge for, at klassen samlet får en masse point. Det kræver dog en stor indsats fra alle klassens elever at komme til tops og skabe de største vinderchancer.

Point til skolen

Det vil også som skole være muligt at samle point og komme på landkortet med en flot placering. En skoles samlede score er et gennemsnit af point pr. elev. Også her kræver det en kæmpestor indsats af så mange elever som muligt at komme til tops i konkurrencen.

Præmier

Eleverne deltager i FessorDysten som klasse. Der er præmier til både de klasser og de skoler, der i gennemsnit får flest point pr. elev i FessorDysten.

TIL KLASSEN

1. præmie
Gavekort på 2.500 kr. til en klassetur samt en pokal

2. præmie
Gavekort på 1.000 kr. til en klassetur

3. præmie
Gavekort på 500 kr. og eksklusive nøgleringe til hele klassen

TIL SKOLEN

1. præmie
½ års abonnement på MatematikFessor, SuperTræneren og GeometriFessor samt et stk. FessorLøbet

2. præmie
½ års abonnement på MatematikFessor, SuperTræneren og GeometriFessor

3. præmie
Et stk. FessorLøbet

Regler

SuperTræneren

SuperTræneren

For at få point i SuperTræneren skal eleven svare rigtigt på de stillede spørgsmål. SuperTræneren er adaptiv og sørger for at tilpasse spørgsmålene til elevens niveau. Elevens udgangspunkt følger klassetrinnet, med mindre du som lærer har ændret det.

GeometriFessor

GeometriFessor

For at få point i GeometriFessor skal eleven svare rigtigt på de stillede spørgsmål. Samme opgave kan kun løses én gang i løbet af konkurrencen. Eleverne kan altså ikke score en masse point ved at løse samme opgave flere gange.

FessorDysten-kontrakt

Denne FessorDysten-kontrakt kan du printe og bruge i din undervisning. Tanken bag kontrakten er blandt andet at motivere eleverne til at træne løs og få så mange point som muligt i SuperTræneren og GeometriFessor.

Derudover er der en masse læring i at opsætte mål og arbejde med ræsonnement samt overslag.

Du og eleverne kan bruge kontrakten på mange måder. Eleven kan arbejde med sine individuelle mål og introduceres for at tage ansvar for egen læring. Samtidig indeholder kontrakten elementer, klassen kan arbejde på i fællesskab.

Mulighederne er mange. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser.

Det er selvfølgelig valgfrit, om du og eleverne vælger at bruge kontrakten. Det har ingen betydning for jeres deltagelse i FessorDysten.

fessordysten_kontrakt_2019

Spørgsmål og svar

Her finder du de oftest stillede spørgsmål til FessorDysten.

Kan min skole deltage, selvom vi kun har MatematikFessor og SuperTræneren

Ja, det kan din skole godt. Det kræver dog en masse rigtige svar på spørgsmålene, da SuperTræneren kun giver eleven 1 point pr. rigtigt svar. Et rigtigt svar i GeometriFessor giver hele 5 point. Så det er bestemt værd at overveje, om din skole skal have en prøveperiode til GeometriFessor i hele maj, så I har mulighed for at opnå flere point.

Kan min skole deltage, selvom vi kun har MatematikFessor og GeometriFessor?

Ja, det kan I helt bestemt. Det er dog værd at overveje, om I ikke skal have en prøveperiode til SuperTræneren frem til slutningen af maj, så eleverne også kan prøve kræfter med den. Den er ret populær hos eleverne med dens elementer af gamification og adaptivitet, som får eleverne til at føle succes, når de løser opgaverne korrekt og opnår stjerner og medaljer.

Hvorfor opgør I toplisten i klasser og ikke hold?

I denne konkurrence er det kun muligt at deltage som klasse og IKKE som hold. Det hænger blandt andet sammen med, at elever kan være dobbeltrepræsenteret på hold. Derudover kender eleverne ikke til lærernes “private” holdnavne.

Hvordan opdaterer jeg min klasse med de rigtige elever?

I UNI-C kan du få et overblik over de enkelte klasser. Inden konkurrencen går i gang 1. maj, er det en god idé at tjekke alle skolens klasser. Det gør du som lærer ved at klikke på Kontakt, som du finder i bjælken nederst på portalen. Her kan du klikke på knappen “Opdatér UNI-C data” og inden for en time, vil skolens klasser være opdateret i MatematikFessor.

Hvorfor skal min skole have en godkendt Dataaftale WS17?

Før vi kan aktivere prøveperioden for nye kunder og give skolens elever og lærere adgang til portalen, skal vi have en godkendt dataaftale fra skolen. Din skoles UNI-C administrator godkender Dataaftalen via brugeradministrationsmodulet hos Styrelsen for It og Læring.

Når skolen har godkendt Dataaftalen WS17, så betyder det, at skolen giver EduLab tilladelse til, at vi må hente klasseoplysninger hos UNI-Login. Det er bl.a. nødvendig for, at vi kan placere elever og lærere i de rigtige klasser, se nye elever og lærere med mere.

Når en skole godkender en Dataaftale, skal vi også lave en Databehandleraftale, som beskriver, hvad EduLab gør med den data, som vi henter og behandler. Den skal underskrives fysisk af både skolen og EduLab.

Det kan lyde lidt indviklet, så har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte vores kollega, Hanne, på tlf. 2682 1999 eller mail hanne@edulab.dk

Skal jeg tilmelde mine klasser for at kunne deltage i FessorDysten?

Du kan ikke tilmelde dine klasser denne konkurrence. Hvis din skole allerede har et abonnement eller en aktiv prøveperiode på MatematikFessor og SuperTræneren og/eller GeometriFessor, så deltager skolen og dens klasser automatisk i dysten.

Når en skole og klasse deltager, kommer det til at fremgå af en lille strimmel på både Fessors Lærerværelse og MatematikFessor.dk. Her kan lærerne se skolens placering og eleven kan se sin egen score.

Hvis du ønsker at deltage i FessorDysten og få en prøveperiode til et eller begge vores tilkøbsprodukter, kan du kontakte den markedskonsulent, der hører til din kommune.

» Du finder din markedskonsulent her

Hvordan sætter jeg et nyt udgangspunkt i SuperTræneren?

Elevens udgangspunkt er sat til at følge klassetrinnet. Som lærer kan du sætte et nyt udgangspunkt for den enkelte elevs niveau, hvis du vurderer, det er nødvendigt.

Vær opmærksom på, at når du ændrer elevens udgangspunkt, så nulstiller du SuperTrænerens algoritme i forhold til det valgte klassetrin. Elevens medaljer og niveau påvirkes ikke af det nye udgangspunkt.

Hvis du ændrer udgangspunkt for en elev i løbet af maj, vil eleven ikke miste sine point i FessorDysten.

I denne videoguide viser vi dig, hvordan du sætter et nyt udgangspunkt i SuperTræneren.

Vi har allerede et abonnement, så hvad får vi ud af at vinde?

Vindere af FessorDystens 1. eller 2. plads kan se frem til at få et abonnement på enten MatematikFessor, SuperTræneren og GeometriFessor eller MatematikFessor og SuperTræneren. Har din skole allerede et abonnement, så forlænger vi blot abonnementet med 6 måneder.

Vi har en kommuneaftale, så kan vi vinde noget andet i stedet?

Vi er klar over, at din skole måske er del af en kommuneaftale. Hvis det er tilfældet, og I står som skolevinder af 1. eller 2. præmien den 31. maj, har vi en anden fed præmie til jer.

Skoler, der vinder 1. præmien og er del af en kommuneaftale, kan i stedet se frem til at få et gavekort på 5.000 kr., som I kan bruge til at forkæle jeres flittige elever.

Skoler, der vinder 2. præmien og er en del af en kommuneaftale, kan se frem til at få et gavekort på 3.000 kr. 

Hvordan kan jeg følge med i mine klassers og skoles placering?

Alle deltagende klasser og skoler har hele tiden mulighed for i oversigten på MatematikFessor.dk at følge med i, hvordan de klarer sig i konkurrencen.

Her kan du både se en top 10 med skoler og klasser, der fører an i FessorDysten. Du kan også se, hvilken specifik placering din skole og klasse har samt de 5 skoler og klasser, der ligger lige over og under jer.

Her får du mere information om SuperTræneren

Her får du mere information om GeometriFessor

Læs mere om tilkøbsproduktet GeometriFessor
Læs også: Vejledningen til GeometriFessor
Se også: Videoguides om GeometriFessor

Få en prøveperiode og deltag i FessorDysten

Udfyld og vælg, hvad du ønsker en prøveperiode på. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest inden for 2 hverdage.

Vær opmærksom på, at en prøveperiode KUN er relevant for dig, der er matematiklærer eller anden fagperson. Er du elev eller forælder, henviser vi til, at du tager kontakt til skolens matematiklærer.

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev, FessorsFokus, hvor du får tips samt ny viden om indhold og funktioner på MatematikFessor, tilbud og faglig inspiration til din matematikundervisning. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Vælg, hvad du ønsker en prøveperiode på:

Start typing and press Enter to search

Gør som over 1.500 andre matematiklærere

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet, FessorsFokus, og få e-mails med vores bedste tips samt ny viden om indhold og funktioner på MatematikFessor, tilbud og faglig inspiration til din matematikundervisning.

Hvilke trin underviser du på?

You have Successfully Subscribed!