Sådan sætter du nemt SuperTræneren i spil

Kan du nikke genkendende til denne situation? Din skole har købt adgang til SuperTræneren. Men du er i tvivl om, hvordan du skal bruge det digitale redskab i undervisningen og hvad det rent faktisk kan gøre for dig og eleverne?

I dette indlæg får du et par konkrete råd til, hvordan du supplerer din undervisning med opgaver fra SuperTræneren til målrettet at understøtte de emner, I arbejder med i klassen.

Vi viser dig også, hvordan du sender opgaver fra SuperTræneren, og hvordan du prøver SuperTræneren via den nye funktion “Prøv elevsiden”, som du finder på “Lærerværelset”.

Møder eleverne, hvor de er

Én af SuperTrænerens største styrker er, at den differentierer opgaverne og giver den enkelte elev opgaver, der svarer til elevens niveau. I takt med, at eleven svarer rigtigt eller forkert, justerer SuperTræneren sværhedsgraden. Det betyder, at den møder eleverne, hvor de er, og ikke hvor de fagligt burde være.

Når du bruger SuperTræneren, vil du hurtigt opleve, at dens elementer af gamification skaber motivation hos eleverne og holder dem til ilden. Faktisk bliver over halvdelen af alle SuperTræner-opgaver besvaret uden for skoletid.

SuperTræneren giver dig også mulighed for at bestemme, hvilket emne eleven skal arbejde med. Hvis I fx arbejder med terningekast og sandsynligheder i jeres bogsystem, kan du styrke dine elevers forforståelse med opgaver fra SuperTræneren.

Hvis du samtidig giver dine elever den gode vane at trykke på “hjælpeknappen”, når de er i tvivl, så vil de også få set forklaringerne på, hvordan man løser forskellige matematiske problemer i fx sandsynlighedsregning. Det kan være med til at øge deres forståelse for emnet med flere vinkler.

Rammer både fælles og individuelle mål

En anden af SuperTrænerens største styrker er, at du kan koble MatematikFessors undervisningsforløb med opgaver fra SuperTræneren. Dermed kan du både arbejde med overordnede klassemål og samtidig have fokus på den enkelte elevs faglige progression.

Det kan lyde kompliceret. Men det er faktisk ret nemt og hurtigt at sætte op som led i din planlægning af indhold.

Sådan sender du opgaver fra SuperTræneren

Når du vil sende opgaver til dine elever fra SuperTræneren, skal du gøre følgende fra SuperSøger-siden:

  1. vælg ikonet for SuperTræneren
  2. indtast det antal spørgsmål, du vil have eleverne skal svare på
  3. vælg det emne, som spørgsmålene skal komme fra.

 

sadan sender du opgaver fra supertrneren

Derefter går du videre til planlægningen i øverste højre hjørne. Her kan du justere på detaljerne som fx tidsrummet. Hvis der er andre og mere konkrete emner fra MatematikFessor, dine elever skal arbejde med, er det også her du kan tilføje flere lektioner, opgavesæt eller undervisningsforløb.

Tag et kig på din egen SuperTræner

Før du sender SuperTræner-opgaver afsted til dine elever, har du mulighed for at kigge på emnerne fra din egen SuperTræner. Der kommer du nemt hen via linket “Prøv elevsiden” på forsiden af “Lærerværelset”.

Her skal du klikke på fanen med SuperTræneren og indstille en “slider” på et bestemt klassetrin. Derefter er du klar til at teste typen af spørgsmål i de forskellige emner. Du skal klikke på emnet for kun at få spørgsmål til et bestemt emne.

Det kan være en fordel at demonstrere for eleverne, hvad de får ud af at klikke på hjælp-knappen, hvis de er i vanskeligheder. Du kan selvfølgelig også arbejde på din egen medaljesamling, så den ikke blegner i forhold til dine elevers.

Se også denne VIDEOGUIDE: Planlæg SuperTræner-indhold

VEJLEDNING: Læs mere om SuperTræneren her

Få en prøveperiode på SuperTræneren her

Recent Posts

Start typing and press Enter to search