Test din viden om matematikportalen MatematikFessor

Test din viden om MatematikFessor

Tag testen og find ud af, om du og dine kollegaer er super skarpe på MatematikFessor eller om I har brug for et informativt og inspirerende kursus, der hjælper jer godt på vej. Testen er krydret med i alt 10 spørgsmål, som med garanti også vil lære dig et par nye ting om MatematikFessor og SuperTræneren.

Har du lyst til at blive endnu skarpere på endnu flere af MatematikFessors funktioner, som kan skabe værdi i dit daglige arbejde, kan du booke os til et gratis kursus på din skole. Skriv til salg@edulab.dk. Så aftaler vi en dag, hvor vi kan komme forbi.

0%

Hvordan kommer du nemt i gang med at bruge MatematikFessor?

Correct! Wrong!

Svar: Der er vanvittigt mange måder at bruge MatematikFessor på. Nogle supplerer deres bogsystem med vores digitale opgaver, mens andre bruger hele arsenalet af undervisning i form af lektioner, aktiviteter, PDF’er og digitale opgaver til deres elever. Nye lærere skal bare lige i gang og så forsøge sig frem for at finde deres egen måde at bruge MatematikFessor på. Det kan de fx gøre ved at finde undervisningsforløbet “Mine første opgaver”, hvor der også ligger en lille vejledning til, hvordan de sender opgaver til deres elever.

Hvor hører jeg om alt det nye indhold, der kommer på MatematikFessor?

Correct! Wrong!

Svar: Der er hele tiden nye ideer, der skal afprøves og ønsker fra matematiklærerne, vi gerne vil efterkomme. Når vi er færdige med nyt materiale, fortæller vi om det i nyhedsbrevet FessorsFokus og på portalen MatematikFessor.dk. Du kan også være heldig at fange nye tiltag og få inspiration på vores facebookside: facebook.com/matematikfessor

Hvordan følger du nemmest med i, hvor langt dine elever er kommet med opgaverne?

Correct! Wrong!

Svar: Alle tre muligheder vil give dig et indblik i, hvor langt dine elever er kommet. Når du bruger “Livestatistikken” får du dog det bedste billede af, hvor langt dine elever er kommet, hvor de går i stå med deres opgaver, samt hvor de svarer rigtigt eller forkert. Dette indblik giver dig mulighed for at justere og tilpasse undervisningen, mens den er i gang.

Hvad er det egentlig SuperTræneren er/kan/gør?

Correct! Wrong!

Svar: SuperTræneren er MatematikFessors adaptive spørgsmålsstiller. På baggrund af dine elevers tidligere svar, finder den opgaver, der matcher den enkelte elevs niveau. I skoleåret 2017/18 blev der i øvrigt løst mere end 80 millioner opgaver i SuperTræneren, så den har fart på.

Hvordan kan MatematikFessor bedst hjælpe dig med skole/hjem-samtalerne?

Correct! Wrong!

Svar: Selvom det er ønskværdigt, at MatematikFessor holder skole/hjem-samtalerne for dig, så er teknologien ikke helt nået dertil endnu. Men du kan løbende både holde øje med dine elevers sejre og deres udfordringer. Det bedste overblik får du dog ved at trække den store statistik i fanen med “Indsigt”. Og hvis du lige har overtaget en ny klasse, så kan du bede deres tidligere lærer om at dele sit hold med dig - så kan du sagtens trække statistik på dine elevers meritter før din tid.

Hvor kan du finde inspiration til formativ evaluering?

Correct! Wrong!

Svar: Du finder inspiration om “Formativ evaluering” som en aktivitet på MatematikFessor. I SuperSøgeren kan du søge aktiviteten frem ved blot at skrive formativ evaluering. I aktiviteten finder du både forskellige ark, du kan bruge som redskaber sammen med gode input til, hvordan du tilpasser din undervisning til det faglige niveau, dine elever befinder sig på.

Hvordan skal eleverne løse opgaverne i GeometriFessor?

Correct! Wrong!

Svar: Alle opgaver i GeometriFessor er "bygget" i GeoGebra og kan løses direkte i GeometriFessor. Det betyder, at det er en integreret del af portalen, som gør det nemt for eleverne at arbejde med.

Hvordan har du mulighed for at afprøve adaptiviteten i SuperTræneren?

Correct! Wrong!

Svar: Når du er logget ind som lærer, kan du nemt skifte til elevsiden - enten fra forsiden eller i øverste venstre hjørne. Når du er inde på SuperTræneren, kan du med “slideren” indstille det klassetrin, du vil afprøve.

Hvordan kan du sende SuperTræner-opgaver til dine elever?

Correct! Wrong!

Svar: Du kan sagtens bestemme både antal af spørgsmål og emnet for de spørgsmål, du sender til dine elever. Og så vil SuperTræneren finde spørgsmål på det rette niveau til den enkelte elev. Hvis du vil sørge for, at en bestemt elev arbejder med det, der er sværest for eleven, så skal du se på, hvilke tre emner eleven har stående øverst i sin emneliste. Det er de emner, hvor eleven hidtil har fået spørgsmål på det nemmeste niveau.

Kan du få besøg af EduLab på skolen til et kursus?

Correct! Wrong!

Svar: EduLab kommer gerne ud på din skole og holder et kursus, der klæder dig og dine kolleger endnu bedre på til at bruge MatematikFessor. Skriv til salg@edulab.dk for at høre mere eller udfyld formularen på www.fessorsforum.dk/book-et-gratis-kursus.

kom godt i gang
0-3 rigtige svar
Du ved helt sikkert godt, hvad MatematikFessor er. Men du vil uden tvivl få en masse ud af at deltage på et “Kom godt i gang-kursus”. Kan du samle en håndfuld matematikkollegaer, så vil vi hjertens gerne komme forbi en eftermiddag og klæde jer på til at få endnu mere værdi ud af portalen. Alternativt kan vi tilbyde et online kursus, når det passer jer.
4-8 rigtige svar
Du er god og har styr på flere af de grundlæggende funktioner i MatematikFessor. Der er dog mulighed for, at du kan blive endnu skarpere på MatematikFessor, så portalen kan give dig endnu mere værdi i dit daglige arbejde. Kan du samle en håndfuld matematikkollegaer, så vil vi hjertens gerne komme forbi en eftermiddag og klæde jer på til at få endnu mere værdi ud af portalen. Skriv til salg@edulab.dk. Så aftaler vi en dag, hvor det passer, at vi kommer forbi. Alternativt kan vi tage et online kursus, når det passer jer.
9-10 rigtige svar
Du er jo mega god, og du har helt styr på MatematikFessor. Du er faktisk så god, at du vil være en oplagt kandidat til at blive vores næste FessorAmbassadør. Hvis det har din interesse, så tag endelig kontakt til vores HR-chef Mathilde Vestergaard Nielsen på job@edulab.dk. Så finder vi ud af, om det er et godt match.

Share your Results:

Start typing and press Enter to search

Gør som over 2.000 andre matematiklærere

Tilmeld dig nyhedsbrevet, FessorsFokus, og få e-mails med vores bedste tips samt ny viden om indhold og funktioner på MatematikFessor, tilbud og faglig inspiration til din matematikundervisning.

Hvilke trin underviser du på?

You have Successfully Subscribed!